dijous, 19 de març del 2015

Processó de la Soledat i Crist de l'Agonia

La participació a la Processó de la Coronació de la Verge de la Soledat ens va venir arran de la invitació que ens van fer les representants d’aquesta confraria i la del Crist de l’Agonia en el seu 25è aniversari fundacional. Normalment aquesta processó se celebra el mateix diumenge que els Armats representem la Passió. Arran d’aquest fet les confraries es van reunir i van avançar una setmana el seu acte a fi i efecte de que nosaltres hi poguéssim participar, la qual cosa és d’agrair.

La Sortida a 2/4 de 6 de la tarda, amb l’inici del recorregut per part de la Verge de la Soledat amb tot el seu seguici des del carrer Passatge Miró passant per Corregiment i entrant a Ronda Dr. Ferran. En aquest punt els Armats hem sortit del local de la Soledat (on ens havíem concentrat) i hem fet passadís al Crist de l’Agonia que s’esperava a la cantonada amb av. Velòdrom. Tot seguit, ambdues figures han avançat fins a fer el seu “encontre” al bell mig del carrer. A continuació un veí del carrer ha llegit una poesia dedicada als Armats i la seva participació a l’acte.


A partir d’aquest moment s’ha anat desenvolupant la processó pel seu recorregut establert, amb quatre gotes de pluja que no han representat cap problema i amb alguns moments emblemàtics i tradicionals com la pujada corrent que fa el misteri pel Torrent de la Pólvora i la lectura de poesies dedicades a la Verge a la plaça de Cirera. 
 

Una manera diferent de començar els actes de Setmana Santa i una ocasió per desfilar pel barri de Cirera. Els organitzadors/res han estat molt contents amb la nostra presència i la confraria del Crist de l’Agonia ens ha obsequiat amb un quadre record de l’acte.



(Fotografies: Rita Minguillon i Francisco Cortés)

Jordi Romagosa i Nebot
Capità Manaia

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada