dissabte, 27 de març del 2021

Missa dels Dolors 2021

El Banderer d'Honor, la seva senyora, la junta directiva i Mossèn Rodríguez

El Divendres de Dolors és una diada important pels Armats de Mataró. La vinculació com a part de la Confraria dels Dolors, comença l'any 1954, en concret el 24 de setembre, quan es va acordar la creació de la secció dels Armats(*). L'agrupació de Mataró passava a formar part del grup d'Armats i Manaies que tenen com a patrona a la Mare de Déu dels Dolors.

Per tant, el divendres de Dolors, els Armats ens afegim a la missa en el seu honor i per a poder fer record de tots els armats difunts.


Joan Cuenca, Banderer d'Honor

Les restriccions per la Covid, han fet que la Missa s'hagi fet enguany a l'Altar Major de la Basílica, respectant tots els protocols de seguretat, on s'ha ubicat la bandera dels Armats que tradicionalment presideix l'acte. El Banderer d'Honor, ha estat el company Joan Cuenca, que l'any passat no va poder exercir el càrrec honorífic degut al confinament i a la suspensió de les activitats decretat aleshores. 

Entrada de la Bandera

S'ha recordat als companys armats difunts: Joan Rovira, Josep Vallmajor, Lluís Juvinyà, Àngel Rubio... així com a familiars i membres de la Venerable Congregació dels Dolors.

Joan Cuenca amb el Capità Rafael Llibre

Joan Cuenca amb els co-presidents Dídac Benítez i Joaquim Valls

* Héctor López. Armats de Mataró 1705-2017

(Fotografies aportació de Joaquim Valls i Rafael Llibre)



Jordi Romagosa i Nebot

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada