diumenge, 25 de juliol del 2021

Aportacions dels socis - 1

La història de les entitats és un tema complex i mantenir-la viva no és una feina fàcil. Per això és important disposar de documentació i material gràfic que serveixi com a eina de consulta per a entendre com s’han fet les coses en el passat i qui les ha fet.
 
Diuen que una imatge val més que mil paraules i és ben cert. Per a explicar com anaven vestits els Armats dels anys 80, què millor que disposar d’una bona fotografia en color.
 
Per això ja fa temps que demanem als nostre socis i altres coneguts que puguin tenir fotografies, dibuixos, escrits, articles de diaris, etc. referents als Armats de Mataró i les seves activitats, puguin facilitar-nos una còpia de les mateixes, si així ho volen, a fi i efecte d’integrar-ho a l’arxiu de la nostra entitat.
 
Algunes persones ens han passat informació i creiem que és important que es mostri a tothom en general.
 
Aprofitem, per encetar aquesta secció, que aquest setembre coincidirà amb el 35è aniversari del primer viatge dels Armats a Roma i que el company Josep Jubany Itxart ens ha passat una còpia de la carta que es va redactar el 1986 on s’informava de la previsió i dels horaris del viatge així com l’audiència prevista amb l’aleshores Papa Joan Pau II.
 
En el document hi consta el rebut del viatge per a dues persones a nom de Joan Jubany Pera, el seu pare, i l’import corresponent que era de 11.000 pessetes per persona, 66 € actuals que caldria corregir amb totes les inflacions corresponents.
 
Llegint la crònica del viatge, es pot comprovar que les previsions i la realitat van ser lleugerament diferents, cosa que sempre acostuma a passar.

 
Bona Diada de Les Santes.



Jordi Romagosa i Nebot

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada