dissabte, 12 d’octubre del 2024

9a Mostra d'Entitats - la jornada

La carpa dels Armats

La 9a Mostra d’Entitats de la ciutat de Mataró es va dur a terme el passat dissabte 5 d’octubre, un altre cop a l’octubre igual que l’any 2016.  Una nova edició d’aquesta efemèride que es duu a terme cada 2 anys i de la qual (per si algú en porta els comptes) l’edició del 2020 va haver de ser suspesa per la pandèmia.

Unes 87 entitats de la ciutat han estat presents a la mostra, instal·lades en 65 carpes, manifestació de l’ample teixit associatiu de la capital del Maresme.

Les condicions atmosfèriques del dia anterior van provocar que algunes d’elles quedessin malmeses per culpa de la pluja, però tot es va resoldre i a partir de l’hora indicada, les entitats han pogut donar informació sobre les seves activitats i finalitats, juntament amb la resta d’activitats programades, la qual cosa ha anat configurant una jornada intensa i participativa.

 

Diverses vistes de la carpa dels Armats

Una vegada més els Armats hem estat presents a la nostra carpa, on els visitants han pogut gaudir de diferents opcions com veure un equip sencer d’armat, accedir a exemplars de la revista d’enguany, adquirir el llibre de la Història dels Armats, veure material audiovisual i també l’activitat “Fangar com un Armat”, és a dir, provar el pas típic dels Armats de Mataró, anomenat pas de “fangar”. 

Tots els que l’han provat, adults, nens i nenes han pogut comprovar que el primer cop no és fàcil. Com acostuma a passar, alguns l’agafen més de pressa que d’altres. Com sempre la finalitat d’aquesta activitat és la d’engrescar a algú a veure si s’incorpora com a element actiu.

Muntant la figura de l'Armat – Joves i adults provant el "Pas de Fangar"
 
Una jornada llarga i profitosa, on el degoteig de visites va ser constant, amb la presència de socis, familiars i coneguts, moment per a intercanviar converses i coneixement. D’aquesta manera els Armats hem pogut reivindicar el nostre dret a formar part de la realitat cultural de la nostra ciutat.


(Fotografies: aportació socis de l'entitat)

Jordi Romagosa i Nebot


dimarts, 1 d’octubre del 2024

9a Mostra d'Entitats


El proper dissabte 5 d’octubre, se celebra a Mataró la IV Mostra d’Entitats de la ciutat. Com ja sabeu, és una manifestació que se celebra cada dos anys a la nostra ciutat, fruit de la necessitat de les entitats de poder difondre les seves activitats. Ara fa dos anys va ser pel juny, enguany ja entrada la tardor.

Podeu consultar més informació a Mostra Entitats 2024.

Una vegada més els Armats també hi serem presents, juntament amb més de 80 entitats i col·lectius, per a oferir una mostra de tot el que fem durant l'any i especialment durant la Setmana Santa. Teniu un recull de les nostres participacions els anys 2012, 2014, 2016, 2018 i 2022.

Enguany farem com vam fer fa dos anys i tindrem l’activitat amb premi de “Fangar com un Armat”, juntament amb l’exposició d’elements del Maniple i totes les explicacions que calgui per a satisfer la curiositat dels nostres visitants.
 
No caldria dir que, tractant-se d’una activitat de l’entitat amb un caire totalment lúdic, ens agradaria poder veure el nombre màxim d’associats pel nostre espai durant tota la jornada, ajudant-nos en els preparatius o durant tot el dia a atendre visites, si cal.
 
Com sempre l'objectiu és donar-nos a conèixer a tots els mataronins i mataronines i a d'altres visitants i difondre la nostra activitat tradicional, cultural i centenària.




Dissabte, 5 d’octubre del 2024
Lloc: Plaça de Santa Anna
Horari: de 10 del matí a 8 del vespre.