dilluns, 4 de juliol del 2022

Final de Temporada 2022


La temporada 2022 va finalitzant. Aquesta temporada serà recordada com la del retrobament, la del retorn a la normalitat, parcialment, això també cal dir-ho.
Recordem ara tres actes que han esdevingut des de la Setmana Santa fins avui. Dos d’ells són actes propis a nivell d’entitat. D’aquells que fomenten la cohesió social i el retrobament en un ambient distés. El tercer també és un acte d’entitat però enfocat a la interacció amb els nostres veïns. Per ordre cronològic recordem l’esmorzar o Botifarrada, la Mostra d’Entitats i el Sopar Social.


Botifarrada 22 de maig

L’esmorzar conegut tradicionalment com a “botifarrada” i que durant moltes de les seves edicions s’ha celebrat a l’entorn de Santa Maria, no a l’Hort del Rector com en la darrera edició, que per culpa de la pandèmia va ser el 2019, si no a l’espai inferior, conegut com l’Hort del Campaner. 

Preparatius de l'esmorzar


Dues temporades, doncs, sense poder celebrar aquesta activitat social i, per fi, el matí del diumenge 22 de maig unes 58 persones entre socis armats, familiars i acompanyants es van concentrar a l’esmentat espai tot cercant l’ombra d’un dia ben assolellat, per a gaudir d’un esmorzar de germanor. A les 9 del matí va començar tota la tasca de preparació prèvia i a les 4 de la tarda l’acte va finalitzar. 

Recollida per Càritas Mataró

Dins d’aquesta activitat es va promoure un nou acte de solidaritat amb Càritas de Mataró, recollint aliments per a contribuir a la causa d’aquesta entitat solidària. Es van recollir uns 115 kg de productes. Jaume Gonzàlez, vocal del Consell Directiu de l’entitat, va adreçar un escrit d’agraïment indicant la quantitat recollida.

Mostra d'Entitats 11 de juny

La 8a Mostra d’Entitats de la ciutat de Mataró es va dur a terme el passat dissabte 11 de juny. Una nova edició d’aquesta efemèride que es duu a terme cada 2 anys i de la qual l’edició del 2020 va haver de ser suspesa per la pandèmia. Enguany però, 85 entitats de la ciutat han estat presents a la mostra, manifestació de l’ample teixit associatiu de la capital del Maresme.
Hi ha hagut 71 carpes on les entitats han pogut donar informació sobres les seves activitats i finalitats. Així mateix 13 actuacions a l’escenari de la Rambla, 8 activitats a l’espai de Jocs i 5 a l’espai Tallers, han anat configurant una jornada intensa i participativa.


Provant el pas de Fangar - Aspecte de la carpa dels Armats - L'alcalde David Bote aprenent el pas sota les indicacions del president Joaquim Valls

Els Armats hem estat presents a la carpa 27, on els visitants han pogut gaudir de diferents opcions com veure un equip sencer d’armat, accedir a exemplars de la revista d’enguany, adquirir el llibre de la Història dels Armats, veure material audiovisual i la novetat d’enguany, provar el pas de “fangar” amb llança.
Més de 30 persones ho han provat, després de rebre les instruccions del seu funcionament (el primer cop no és fàcil). El nostre Alcalde, David Bote, ha estat un dels que ho ha provat i ho ha fet força bé. La finalitat ha estat la de poder augmentar la gent per a les desfilades tan pels grans com pels petits.
Un dia calorós en excés, com ja acostuma a ser habitual, que no ha impedit una notable afluència de visitants de Mataró i comarca.    


Sopar Social 2 de juliol

Després de dos anys d’absència pels efectes de pandèmies i confinaments, enguany s’ha pogut celebrar el Sopar Social, en la que ha estat la seva 14a edició des de la seva recuperació la temporada 2007. Recordem que el sopar, que va néixer gairebé amb la recuperació de l’entitat (va començar el 1982), es va deixar de celebrar durant unes quantes temporades al començament d’aquest segle.

Novament les sales de l’Hotel Atenea Port han acollit a una cinquantena de persones entre socis, familiars i acompanyants. En David Montalban ha estat l’encarregat de conduir el protocol del sopar.

Enguany ens han acompanyat a la presidència el nostre alcalde, sr. David Bote, el regidor de Cultura, sr. Xesco Gomar, el Rector de Santa Maria, Mn. Josep Rodríguez i el Banderer d’Honor 2022, sr. Jordi Martí. També ens han acompanyat el President de la Federació Catalana de Passions, sr. Jordi Carapuig, i el President en funcions de la Comissió de Setmana Santa, sr. Jordi Merino.

El president Joaquim Valls saluda als assistents - Parlament de Fran Cortés - David Montalban presentador de l'acte - Entrega d'insígnies de plata (Carles Trell)

El sopar es va obrir amb el parlament del president sr. Joaquim Valls, on va remarcar el fet dels 40 anys del Sopar Social, els motius per a un acte com aquest i la seva rellevància en la història recent de l’entitat. A continuació es va donar pas a una filmació de benvinguda realitzada pel company Sergi Julià. 

Un cop finalitzat el sopar en sí i després d'una sobretaula, es va procedir a l'entrega dels guardons i premis de la temporada 2022.  

El premi Armat ha estat per Sergi Vives, que l’ha recollit de mans de Jordi Llinàs (ajudant del Capità, en absència del titular Mario Martínez). El premi Arnat ha estat per Fran Cortés, que l’ha recollit de mans de Mn. Josep Rodríguez. Pel que fa al Banderer d’Honor, Jordi Martí ha recollit la placa commemorativa de mans de l’Alcalde David Bote. També s’ha anomenat al Banderer d’Honor 2021, el sr. Joan Cuenca, ja que l’any passat no hi va haver sopar. Malauradament aquest any no ha pogut estar present.

Sergi Vives, premi Armat - Fran Cortés, premi Arnat - Jordi Martí rebent la placa de Banderer d'Honor

Un altre reconeixement que es fa als socis, és el reconeixement a la seva pertinença a l’entitat de forma continuada durant 25 (insígnia de plata) i 50 anys (insígnia d’or), independentment de la seva tasca dins de la mateixa. Enguany no hi ha hagut socis d’insígnia d’or, però sí 6 de plata, que han estat: Sergi Valls, Carles Trell, Francesc Ariño, Dídac Benítez, Mari Carmen Mairena i Carol García.

Pel que fa al capítol dels parlaments, enguany s’han adreçat als assistents Fran Cortés, Jordi Martí i el nostre Alcalde. Cortés ha fet un emotiu text sobre el sentiment i tot el que envolta el fet de ser Armat, la relació amb els companys, la germanor i el privilegi de formar part d’una família com la dels Armats. Jordi Martí, com a Banderer d’Honor, ha agraït el fet d’haver estat escollit enguany i ha demanat a les institucions més ajuts per a entitats com la nostra. Per la seva l’alcalde David Bote va manifestar que s’intentaria ampliar la col·laboració, reconeixent les dificultats socials per a continuar endavant amb les tasques que desenvolupen les entitats com la nostra.

(Fotografies: Armats de Mataró i Blog Comissió Setmana Santa)




Jordi Romagosa i Nebot

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada