diumenge, 17 de juliol del 2022

XX aniversari Patrimoni Cultural de la Ciutat

Homenatge a la Ciutat - any 2017

Aquesta temporada s’han celebrat els 20 anys de la declaració de les Desfilades dels Armats de Mataró com a Patrimoni Cultural de la Ciutat. El Ple Municipal del dijous 7 de març del 2002, va aprovar aquest reconeixement. Una declaració que es comença a preparar el març del 1999 quan es va presentar la sol·licitud. Podeu consultar els fets que van portar a la declaració a l’enllaç, X anys de Patrimoni Cultural.

El president, Jordi Llinàs en la seva intervenció - Aspecte del Saló de Plens
- Visionat d'imatges de la història dels Armats - Públic assistent

L’any 2012 i per a commemorar el X aniversari, es va organitzar una acte institucional al Saló de Plens de l’Ajuntament. L’Acte va ser presidit pels aleshores alcalde Sr. Joan Mora i president dels Armats Sr. Jordi Llinàs. Hi eren presents una part dels regidors del nostre ajuntament, la Junta dels Armats, el rector de Santa Maria, companys de les confraries, socis Armats, familiars i amics que van omplir la Sala de Plens. El periodista i historiador Sr. Manuel Cusachs i Corredor va ser l’encarregat de fer una conferència sobre el Mataró dels segles XVIII i XIX finalitzant amb una breu pinzellada sobre fets remarcables de la història dels Armats des de l’any 1705 fins al segle XXI.

Podeu consultar l’entrada publicada el 2012, aquí, Acte Institucional.

Manuel Cusachs en la seva intervenció - Dos aspectes del Saló de Plens - Entrega d'un record de l'acte. D'esquerra a dreta: Roser de Elias, Amadeu Llinàs, Jordi Llinàs i Barrios, Manuel Cusachs, Joan Mora, Jordi Llinàs i Ortiz, Jordi Romagosa i Eloi Turà





Jordi Romagosa i Nebot

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada