dijous, 18 d’abril del 2019

Avui Dijous Sant

Avui, Dijous Sant, els Armats de Mataró sortirem al carrer a desenvolupar tot un seguit d’actes, nascuts la majoria de la nostra història recent però que han esdevingut ja un referent diferencial de la Setmana Santa de Mataró.

En primer lloc hi haurà la Recollida de la Bandera (Santa Maria, ¼ de 8 del vespre), acte que enguany celebra la seva 35a edició. L’acte comptarà amb la presència activa del Banderer d’Honor 2019, Ignasi López, que lliurarà la Bandera de la Formació al nostre Banderer, marcant l’inici de les activitats del dia. La presència del Banderer d’Honor també està d’aniversari ja que enguany serà la 30a vegada que hi participa.

El tradicional Homenatge a la Ciutat (Darrera de l’Ajuntament, a les 8 del vespre) serà el segon acte del dia. L’any 1986 començà aquest acte tradicional de la Setmana Santa. Consisteix en fer unes evolucions davant del públic a la plaça de l’Ajuntament. Sempre s’ha fet al darrera de l’Ajuntament, excepte el 2008 i 2009 que es va fer a la plaça Santa Anna. En aquest acte acostumen a fer les evolucions més complicades i que no es poden fer en el recorregut habitual de les processons per qüestions d’espai. Enguany es podrà veure la tradicional Estrella.


El darrer acte del dia serà la processó Nit de Silenci (Santa Maria, 2/4 de 10 del vespre), processó que va recuperar-se l’any 1994 i que enguany celebra el seu 25è aniversari. Hi participaran els Armats de Mataró, l’Hort de Getsemaní, la Coronació d’Espines i la Mare de Déu dels Dolors de Santa Maria. La processó comença i acaba a Santa Maria. Atenció al canvi de recorregut.






Tots hi sou convidats!




Més informació aquí i al programa de Setmana Santa




(Fotografies: Mireia Romagosa)


Jordi Romagosa i Nebot

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada