diumenge, 14 d’abril del 2019

Avui X participació a la Processó del Prendiment

Foto Mireia Romagosa 2011
Pujada de les Escaletes l'any 2011
(Foto Mireia Romagosa)
Avui diumenge 14 d'abril, a 2/4 de 7 de la tarda, els Armats participarem per 10è any consecutiu a la processó de Jesús Captiu, coneguda com a Processó del Prendiment.

L'any 2010 va començar l’inici de la col·laboració amb la Germandat de Jesús Captiu participant a la Processó del Prendiment del diumenge de Rams. Prèviament a la processó, a les 6 de la tarda, s’escenifiquen els fragments de “Judes ven al seu mestre” i “l’Hort de Getsemaní”, amb els textos que s’han fet servir a la Passió dels Armats, i els actors vestits de l’època, a càrrec de la Germandat de Jesús Captiu i Ntra. Sra. dels Dolors.

Aquesta col·laboració ja es va intentar en anys anteriors. De fet, aquesta processó començà l’any 1992 i hi va haver dos intents de participació. El primer, l’any 2000, però la pluja va obligar a suspendre l’acte. L’any 2001 es va tornar a intentar i els Armats vam arribar fins a pujar les Escaletes, quedant els integrants de la 3a secció en els espais entre baranes, però el misteri no va poder arribar ja que a la cantonada del Camí Ral un vehicle no va respectar la prohibició i va atropellar una persona, suspenent-se la processó.

Però des de l’any 2010 la participació ha estat continuada i si el punt àlgid de la processó és la pujada de les Escaletes per part del misteri, ara cal afegir-hi la pujada de la nostra Biga a la carrera, i la formació dels Armats marcant el pas i fent encreuaments.

Si l'any passat es va fer a la Baixada de les Espenyes per qüestions d'espai, enguany es retorna al recorregut tradicional de la Baixada de les Escaletes.

Més informació al programa de Setmana Santa

 

Jordi Romagosa i Nebot

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada